.

2017. április 3., hétfő

Húsleves palacsintacsíkokkal


 Kipróbáltam néhány receptet az osztrák konyhából, amit ott előszeretettel fogyasztanak húsvétkor. Az ízvilága közel áll a magyar konyhához, mindenik ízlett nekünk. Aki merészebb, újítson az idei húsvéti menün egy keveset. 
Elsőként egy húsleves, melynek érdekessége az, hogy hígpalacsinta csíkokkal fogyasztják, de jó sokkal. Nagyon finom :)


 Hozzávalók (6 személyre): 1,5 kg-os tyúk, 4 sárgarépa, 3 petrezselyemgyökér, ½ karalábé, 2 szelet zellergyökér, 1 vöröshagyma, 3 cikk fokhagyma, 3 l víz, 1 teáskanál szemes bors, só; a palacsintacsíkokhoz: 5 evőkanál liszt, 3 tojás, 1,5 dl tej, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál apróra vágott petrezselyemzöld, csipet só; továbbá: petrezselyemzöld.


 Elkészítése: A tyúkot, a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, majd hideg vízbe tesszük. Hozzáadjuk a szemesborsot, megsózzuk és lassan bugyogtatva főzzük, amíg minden meg nem puhul. A tojásokat villával felverjük, a liszttel elkavarjuk. Hozzáadjuk a tejet, az olajat, a petrezselyemzöldet, a sót, majd 6 palacsintát sütünk. Mindeniket felcsavarjuk és vékony csíkokra vágjuk. A levest leszűrjük, tetejére apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk. Tálalásnál a tányérokba szétosztjuk a palacsintacsíkokat és rámerjük a forró levest.

1 megjegyzés:

  1. helló
    Egyszerű és megbízható hitel ajánlat
    Minden pénzügyi igényét a pénzügyi szervezet támogatások több rövid távú és hosszú saját hitelek kezdve 3000 euró 10.000000 euró valaki komoly, megbízható és becsületes ki akar-hoz kap a hitel. Az én-m kamatláb 2-4 %, attól függően, hogy a kölcsönzött összeg. Több mint 1-35 éve lehet fizetni. Szervezetünk nem egy bank, és nem kér sokat a dokumentumok. Tehát, ha szüksége van egy kölcsön nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk további információt a feltételeinket. Kérjük lépjen velünk kapcsolatba
    E-mail: junkerclaudiahannelore@gmail.com

    E-mail: junkerclaudiahannelore@gmail.com

    köszönöm

    VálaszTörlés