.

2017. március 22., szerda

Rántott juhsajtcsíkok salátával


 Hozzávalók (4személyre): 40 dkg juhsajt, 2 tojás, zsemlemorzsa, olaj, só, bors; a salátához: 1 kötés retek, 1 fej zöldsaláta, 1 kígyóuborka, 4 zöldhagyma, néhány szem fekete olajbogyó és koktélparadicsom: az öntethez: 1 dl fehér borecet, 8 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál cukor, petrezselyemzöld, só, bors.

 Elkészítése: A retket feldaraboljuk, az uborkát legyaluljuk, a hagymát karikára vágjuk, a salátát falatnyi darabokra tépjük, majd a zöldségeket összeforgatjuk. Tálra rendezzük, néhány félbevágott koktélparadicsomot, olajbogyót szórunk rá. A juhsajtot csíkokra vágjuk, megforgatjuk a kevés sóval, borssal felvert tojásban, a morzsában és felhevített olajon kisütjük, majd papírtörlőre szedjük. Az öntet hozzávalóit elvegyítjük, a salátát meglocsoljuk vele és a rántott sajtcsíkokkal tálaljuk.


 Tipp: Panírozhatjuk szezámmagos vagy vegyes magkeverékkel elvegyített morzsába is. Rozskenyeret kínálhatunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése