.

2017. február 10., péntek

Szardíniás töltött tojás


Aki a halat szereti, annak ez is biztos ízlene, nekünk nyerő.  Nem készítettem majonézes mártást mellé, zöldségekkel fogyasztottuk. 


 Hozzávalók (4-5személyre): 5 tojás, 1 olajos szardínia konzerv (11dkg), 1 evőkanál tejföl, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál citromlé, só, Cayenne bors; a díszítéshez: zöld olajbogyó, koktélparadicsom, petrezselyemzöld.


 Elkészítése: A tojásokat keményre főzzük. Megtisztítjuk, kettévágjuk, a sárgáját kivesszük. Hozzáadjuk az olajtól lecsöpögtetett szardíniát, a tejfölt, a mustárt meg a citromlét és botmixerrel krémesre kavarjuk. Ízlés szerint sóval, Cayenne-borssal fűszerezzük. A krémet csillagcsöves zsákba tesszük, a tojásokat megtöltjük és karikára vágott olajbogyóval, illetve tetszés szerint egyebekkel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése