.

2017. január 5., csütörtök

Olaszország, Poggiardo és a csizma sarka

  
  Hadd kezdjem ezt az évet egy olyan bejegyzéssel, mely nem csak ételről szól. A lányom tavaly szeptembertől egy évre Olaszországba költözött. EU programmal ment el, önkéntesnek. Különféle plakátokat rajzol, programokat szervez. A terve, hogy világot lát, megismeri Olaszországot, az ottani kultúrát, és nyelvet tanul. Fiatalon, érettségi után, az iskolapadból kilépve fedezi fel a nagyvilágot és saját magát. Itthon ritkán látogatta a konyhát, idegenbe rájött, hogy főzni jó, sütni még jobb. Indított egy blogot is, melyen pozitív-negatív élményeit osztja meg. Az alábbi linken olvasható:  http://ezerkaland.blogspot.r

Kis kóstoló a blogról:
  A JUMP IN kulturális szervezet karon öltve a helyi s környékbeli intézményekkel megrendezte december 14 és 21 között a “Fedezzük fel Puglia” kulturális körutat, melynek során az idelátogatók felfedezhették Poggiardo-t és csizmasarki városkákat Lecce megyében.

   Az egy hétig tartó körútra négy országból (Törökországból, Lengyelországból, Romániából és Izraelből) érkeztek tanárok, bloggerek, diákok és médiaszakemberek, hogy közösen élvezhessék a helyi gasztronómiai különlegességeket,  felfedezhessék a környéket, az itteni tradíciókat, nyelvet, táncot, kultúrát.
 A helybéliek hűen vallják, hogy a legjobb módja egy kultúra felfedezésének az, ha kiélvezed a lokális termékeket, legfőképpen az ételkülönlegességeket. A friss mozzarellától és rikottától, az olívabogyós kenyéren át, a friss tésztán és tésztakülönlegességeken keresztül, a boron és igazi olívaolajon át, a meleg péktermékeket követő pasticciotto-ig. Sűrű programot követve látogattak nevezetességeket, ettek finomságokat, tanultak olasz szavakat, kifejezéseket, (itt népszerű) kézjeleket. Belekostóltak a forró olasz légkörbe, még akkor is, ha néha fagyasztóan hideg volt (itt gondolok a szobákban uralkodó dermesztő fagyra)...

     Olasz céklás, fokhagymás tészta:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése