.

2017. január 26., csütörtök

Fokhagymás gombaleves



 Hozzávalók (4személyre): 40 dkg pleurotus gomba, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 hagyma, 1 szelet zeller, 2 dl tejföl, 1 dl joghurt, 3 cikk fokhagyma, 1 teáskanál liszt, olaj, só, bors.


 Elkészítése: A gombát megmossuk, csíkokra szeleteljük. A zöldségeket megtisztítjuk, lereszeljük. Olajon a zöldségeket megfuttatjuk, rátörjük a fokhagymát, néhány perc alatt összesütjük. Megszórjuk a liszttel, rátesszük a gombát, felöntjük vízzel. Ízesítjük sóval, borssal és főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. A tejfölhöz merünk a forró levesből, elkavarjuk, majd a levesbe öntjük. Tálaláskor joghurttal savanyítjuk, de kínálhatunk mellé ecetet is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése