.

2016. június 13., hétfő

Ropogós banános müzli


 Hozzávalók: 30 dkg zabpehely, 10 dkg méz, 10 dkg dióbél, 5 dkg mandula, 1 érett banán, 0,5 dl olaj, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 tasak vaníliacukor, csipet só.

 Elkészítése: A diót, a mandulát darabosra vágjuk, összevegyítjük a zabpehellyel, a vaníliás cukorral, a fahéjjal meg a sóval. Az olajat a mézzel összeolvasztjuk, belekavarjuk a villával krémesre tört banánt, majd a zabpelyhes masszával összekavarjuk. Nagy tepsibe simítjuk, 170 fokon 20-25 perc alatt, néha átkevergetve barnára sütjük. Miután kihűlt dobozba tesszük, tejjel, joghurttal fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése