.

2016. június 6., hétfő

Mazsolás-ordás muffinkalács


 Hozzávalók (12 darabhoz): a tésztához: 40 dkg liszt, 5 dkg cukor, 5 dkg vaj, 2,5 dkg élesztő, 2 tojássárgája, 1,6 dl tej, 1 tasak vaníliás cukor, ½ citrom héja, csipet só; a töltelékhez: 40 dkg orda, 15 dkg cukor, 10 dkg mazsola, 1 tasak vaníliás cukor, ½ citrom héja; tetejére: 1 tojás; a forma kikenéséhez: kevés vaj és liszt.

 Elkészítése: A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a langyos tejet, egy teáskanál cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. A vajat megolvasztjuk. Miután az élesztő megkelt, hozzáadjuk a megmaradt cukrot, a vaníliacukrot, a tojássárgáját, a lereszelt citromhéjat, a sót meg a vajat.    Tésztát gyúrunk, letakarva meleg helyen egy órát kelesztjük.     Az ordát villával összetörjük, kikavarjuk a cukrokkal, a citromhéjjal és az átmosott mazsolát is belevegyítjük.   A tésztát 12 részre osztjuk, kinyújtjuk, mindenikre rákenünk egy evőkanálnyi tölteléket, majd felcsavarjuk.     Kivajazott, lisztezett muffinformába helyezzük, 10 percet hagyjuk pihenni. Tetejüket a felvert tojással lekenjük és előmelegített sütőben pirosra sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése