.

2016. június 1., szerda

Karalábé csorba húsgombóccal


 Hozzávalók (4személyre): 2 karalábé, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, kapor, lestyán, 2 dl zsíros tejföl, 1 tojássárgája, olaj, só, bors; a húsgombóchoz: 30 dkg darált hús, 2 evőkanál rizs, 1 tojás, só, bors.


 Elkészítése: A karalábét, a répát, a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk és olajon összepároljuk. Apróra vágott lestyánt, kaprot szórunk rá, feltöltjük vízzel. Ízesítjük sóval, borssal. A darált húst a rizzsel, a tojással összedolgozzuk, sóval, borssal ízesítjük, és apró gombócokat készítünk. Amikor a leves forr, a gombócokat beletesszük és készre főzzük. A tejfölt elkavarjuk a tojássárgájával, a forró levesből egy evőkanállal teszünk hozzá, majd visszatöltjük. Hagyjuk egyet lobbanni és lezárjuk. Citromlével savanyíthatjuk, ízlés szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése