.

2015. szeptember 10., csütörtök

Pórés-gombás palacsinta


 Hozzávalók (4személyre): 
 a palacsintához: 20 dkg liszt, 3 dl tej, 2 tojás, 1 dl olaj, ásványvíz, csipet só; 
 a töltelékhez: 40 dkg póréhagyma, 40 dkg gomba, 30 dkg paradicsom, 1 vöröshagyma, 1 tojás, bazsalikom, olaj, só, bors; 
 a tetejére: 2 dl tejföl, 10 dkg juhtúró, pirospaprika, só.

 Elkészítése: A lisztet a sóval, a tojással meg a tejjel simára kavarjuk, majd annyi ásványvízzel hígítjuk, hogy folyós tésztát kapjunk. Belekavarjuk az olajat és serpenyőben palacsintákat sütünk. A gombát megmossuk, felszeleteljük, a póréhagymát karikára, a vöröshagymát apróra vágjuk. A paradicsomot forró vízbe tesszük, héját lehúzzuk, húsát feldaraboljuk. Olajon a vöröshagymát, a pórét megpároljuk, hozzáadjuk a gombát. Sóval, borssal ízesítjük, összefőzzük, majd a paradicsomot is hozzáadjuk, és addig rotyogtatjuk, amíg a leve nagy része elfő. A tűzről levéve belekavarjuk a tojást és ízlés szerinti apróra vágott bazsalikomot. A palacsintákat megtöltjük a töltelékkel, majd kivajazott formába tesszük. A tejfölt kevés sóval, a túróval, a pirospaprikával kikavarjuk, a palacsintákra simítjuk, és előmelegített sütőben sütjük, amíg a teteje megpirul.
                                                  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése