.

2015. szeptember 1., kedd

Csirkecomb sajtos fokhagymamártásban


 Hozzávalók (4személyre): 8 csirkealsócomb, 10 dkg sajt, 1 fej fokhagyma, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál ételízesítő, fél csokor petrezselyemzöld, olaj, fehér bors, só.

 Elkészítése: A combokra annyi vizet öntünk, amennyi ellepi. Rászórjuk az ételízesítőt és födő alatt megpároljuk. Kevés olajat forrósítunk, rászórjuk a lisztet, ráöntjük a csirke levét és sűrűre főzzük. A sajtot lereszeljük, a szószba kavarjuk a zúzott fokhagymával együtt. Őrölt borssal, sóval, apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, végül a combokat is beleforgatjuk. Főtt tésztát, sóban főtt krumplit kínálhatunk hozzá.


 Megjegyzés: Használjunk minőségi sajtot, mely biztos, hogy beleolvad a szószba, nem fog összecsomósodni. Száraz sajt helyett egy kis tubus natúr krémsajtot is használhatunk.

4 megjegyzés:

  1. Jóóóóó!!! Nekem is van ilyen, ill. hasonló receptem, a hangsúly a fokhagymaszószon van, lehet levesben főtt hússal is enni, sült vagy rántott csirkedarabokhoz is, párolt zöldségekhez is, egyaránt fölséges ebéd kerekedik.
    http://zsanuaria.blogspot.hu/2013/02/fokhagymaszosz-fuszeres.html

    VálaszTörlés
  2. www.zsanuaria.blogspot.hu/2013/02/fokhagymaszosz-fuszeres.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megnéztem, nagyon jó a tied is. Tejjel, tejszínnel..nyami. Kifogom próbálni így is. Köszönöm :)

      Törlés