.

2015. szeptember 6., vasárnap

Citromos sárgadinnyelekvár


 Hozzávalók (5db 2,5dl-es üveghez): 2 kg sárgadinnye, 25 dkg cukor, 1 citrom, 1 tasak 2:1 zselésítő.

 Elkészítése: A citromot megmossuk, sárga héját vékonyan lehámozzuk, majd kis csíkokra vágjuk. A sárgadinnyét kettévágjuk, a magokat kiszedjük, húsát kis kockákra daraboljuk. A citrom levét kifacsarjuk, a dinnyére öntjük, és összeforgatjuk, majd a citromhéjjal együtt a forrástól számítva 20 perc alatt puhára főzzük. Hozzáadjuk a 2 evőkanál cukorral elvegyített zselésítőt és főzzük, amíg felforr. A maradék cukrot hozzáadva addig főzzük amíg bugyogni kezd, a cukor elolvad. Tiszta üvegekbe töltjük, tetejüket rácsavarjuk és szárazdunsztba hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése