.

2015. augusztus 15., szombat

Zöldséges piláf csirkemájjal


 Hozzávalók (4személyre): 50 dkg csirkemáj, 1 csésze rizs, 2 paradicsom, 1 piros húsú paprika, 1 hagyma, 1 petrezselyemgyökér, 1 sárgarépa, zöldpetrezselyem, olaj, só, bors.


 Elkészítése: A májat megtisztítjuk, megmossuk, olajon pirosra sütjük, megsózzuk, borsozzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát apróra, a paprikát meg a paradicsomot kockára vágjuk, a petrezselyemgyökeret és a sárgarépát lereszeljük. Olajon a hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, összesütjük. Beletesszük a paprikát, a paradicsomot, a megmosott rizset. Sóval, borssal fűszerezzük, néhány percig együtt sütögetjük, majd vizet öntve rá puhára pároljuk. Apróra vágott petrezselyemzöldet kavarunk bele és a sült májjal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése