.

2015. augusztus 13., csütörtök

Karfiolos ragu burgonyás galuskával


 Hozzávalók: 80 dkg karfiol, 2 sárgarépa, 1 vöröshagyma, 2 dl tej, 1/2 rúd natúr krémsajt, 2 evőkanál vaj, 1 evőkanál liszt, fél mokkáskanál ételízesítő, só, fehér bors, szerecsendió; a galuskához: 50 dkg burgonya, 4 evőkanál liszt, 1 tojás, petrezselyemzöld, olaj, só, bors.


 Elkészítése: A burgonyára vizet öntünk és odatesszük főni. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. A sárgarépát megtisztítjuk, hosszúkás csíkokra vágjuk és a karfiollal együtt sós vízben majdnem puhára főzzük. A levet felfogva leszűrjük. A hagymát apróra vágjuk, a vajon megfuttatjuk. Rászórjuk a lisztet, megpirítjuk, majd felöntjük a tejjel, 1-2 dl főzővízzel és néhány percig főzzük. Belekavarjuk a krémsajtot, ételízesítővel, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.   A zöldségeket a mártással összeforgatjuk. A leszűrt burgonyát meghámozzuk, lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, az apróra vágott petrezselyemzöldet. Sóval, borssal ízesítjük, összegyúrjuk és galuskákat formázunk. Lobogó sós vízben kifőzzük, majd kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütjük. A raguval tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése