.

2015. augusztus 10., hétfő

Kakaós-ordás kocka



 Hozzávalók (35x25cm-es tepsihez): a tésztához: 30 dkg liszt, 18 dkg cukor, 2 tojás, 2 dl tej, 1,5 dl olaj, 1 tasak sütőpor, 1 evőkanál kakaó, csipet só; a töltelékhez: 50 dkg orda, 10 dkg cukor, 1 tojás, maréknyi mazsola, 1 tasak vaníliás cukor, 1 citrom lereszelt héja; a tepsi kikenéséhez: kevés vaj és liszt; a tetejére: porcukor.

 Elkészítése: Az ordát villával összetörjük, hozzáadjuk a felvert tojást, a cukrokat, a mazsolát, a citromhéjat és jól kikavarjuk. A tojásfehérjét a sóval, a cukorral kemény habbá verjük. Egyesével belekeverjük a tojássárgáját, majd az olajat is beledolgozzuk. A lisztet a kakaóval, a sütőporral elvegyítjük és a tejjel felváltva a habhoz kavarjuk. A tepsit kikenjük vajjal, megszórjuk liszttel, a tésztát belesimítjuk. Tetejére kanalazzuk az ordás krémet és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Végezzünk tűpróbát! Miután kihűlt kockára vágjuk, és tetejére porcukrot szórunk.


 Megjegyzés: Ezzel az eljárással orda helyett tehéntúróból is elkészíthető a sütemény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése