.

2015. augusztus 9., vasárnap

Cseresznyés-túrókrémes bomba


 Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 30 dkg cseresznye, 10 dkg cukor, 10 dkg babapiskóta, 2 dl tejszín, 1 tasak vaníliás cukor, csokoládés szórócukor.

 Elkészítése: A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, a tejszínt erős habbá verjük. A túrót összetörjük, kikavarjuk a cukrokkal, a tejszínhabbal, majd összeforgatjuk a cseresznyével. Egy levesszűrőbe fóliát terítünk, beleöntjük a túrókrémet. A tetejét kirakjuk babapiskótával, majd néhány órára hidegbe tesszük. Tálra borítjuk, a fóliát lehúzzuk róla, megszórjuk szórócukorral és szeleteljük.


 Megjegyzés: Ha a túró nedves, lágy állagú, oldjunk fel egy kis tasak zselatint a felfogott cseresznyelébe és adjuk a krémhez. 

                

2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik, szerintem más gyümölccsel is működik biztos? Zselatint annyira nem szeretem használni !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen Éva, más gyümölccsel is mehet. Én házi tehéntúrót szoktam venni, az tömbbe van, lehet szeletelni, így nem kellett bele zselatin. Köszönöm!

      Törlés