.

2015. június 6., szombat

Zöldséges, rántott palacsinta


     Palacsinta alaprecept (10-11 darabhoz)
 Hozzávalók: 25 dkg liszt, 2 tojás, 2 dl tej, 2 dl ásványvíz, 1 dl olaj, csipet só.

 Elkészítése: A lisztet a sóval elvegyítjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejjel és a vízzel csomómentesre kavarjuk. Végül az olajat is beledolgozzuk. Forró serpenyőben mindkét oldalán megsütjük.

Zöldséges, rántott palacsinta

 Hozzávalók: egy adag palacsinta, 3 répa, 2 petrezselyemgyökér, 1 szelet zellergyökér, 40 dkg káposzta, 1 hagyma, olaj, só, bors; a panírozáshoz: 2 tojás, 3 evőkanál liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 evőkanál vegyes magkeverék.

 Elkészítése: A káposztát vékonyra metéljük, megsózzuk, állni hagyjuk. A répát, a petrezselyemgyökeret, a zellert, a hagymát megtisztítjuk, lereszeljük, vagy nagyon apróra vágjuk. Olajon a hagymát megfuttatjuk, hozzáadjuk a zöldségeket és a kicsavart káposztát. Ízesítjük borssal, és ha szükség még sóval is. Kavargatva puhára pároljuk. Mindenik palacsintába egy púpos kanál tölteléket teszünk és összetűrjük. Lisztbe, felvert tojásba, a magokkal elvegyített zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban pirosra sütjük. Joghurtos majonézes mártást vagy tartármártást kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés: Nagyszerű harapnivaló tízóraira vagy kirándulásra is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése