.

2015. június 7., vasárnap

Zöldborsós-tojásos karalábésaláta


  Hozzávalók: 1 karalábé, 15 dkg zöldborsó, 4 tojás, 2 evőkanál majonéz, 4 evőkanál tejföl, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál citromlé, 1 teáskanál porcukor, 1 evőkanál fehérbor, só, bors.

  Elkészítése: A karalábét megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. Sós vízben néhány perc alatt a borsóval együtt roppanósra főzzük, majd leszűrjük. A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, kockára vágjuk, a kihűlt zöldségekhez adjuk. A majonézt a tejföllel, a mustárral, a citromlével, a porcukorral, a borral elkavarjuk. Összeforgatjuk a zöldségekkel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése