.

2014. július 5., szombat

Rókagombás omlett




Két hete voltam otthon Csíkszeredában, egy zacskó rókagombát is hoztam haza, mivel Váradon a négy év alatt mióta itt élek, sehol nem láttam. Többféle finomságot készítettem belőle. Ezt mutatom meg kezdésnek, ízletes reggeli volt.

Rókagombás omlett (2 személyre)

Hozzávalók az omletthez: 4 tojás, 4 evőkanál tejföl, 2 teáskanál liszt, só, bors; a töltelékhez: 25 dkg rókagomba, 1 hagyma, 4 dkg vaj, zsályalevél, só, bors

Elkészítése: A rókagombát megtisztítjuk, szeleteljük, a hagymát apróra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, üvegesre pároljuk rajta a hagymát, hozzáadjuk a gombát, az apróra vágott zsályát, sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk. A tojássárgáját kikavarjuk a tejföllel, a liszttel, sóval, borssal ízesítjük. A tojásfehérje felvert habját beleforgatjuk és kevés olajon két omlettet sütünk. Tálra helyezzük, elosztjuk rajta a gombát és kettéhajtva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése