.

2013. november 24., vasárnap

Túrós-mandarinos tekercs

Könnyed habos süteményt készítettem. Következőbe két doboz mandarint teszek bele, hogy érződjön jobban. Finom lett így is, panasz nem volt rá.


Hozzávalók a piskótához: 5 tojás, 5 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt; a krémhez: 30 dkg tehéntúró, 2 dl tejszín, 15 dkg porcukor, 1 mandarin kompót, 1 tasak vanília cukor, 1 evőkanál zselatin, 0,5 dl kompótlé; a tetejére: porcukor

Elkészítése: A piskótához a tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet. Sütőpapíros tepsire öntjük, előmelegített sütőben 180 fokon 10 perc alatt megsütjük. Melegen papírostól felcsavarjuk és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejszínt habbá verjük. A kompót levében feloldjuk a zselatint. A túrót áttörjük, kikavarjuk a cukrokkal. Belevegyítjük a zselatinos levet, a kockákra vágott mandarint és a habot. A krémet a kihűlt lapba töltjük, felcsavarjuk és hűtőbe tesszük néhány órára. Porcukorral meghintve tálaljuk.

10 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, a gyümölcs-túró páros nagyon finom tud lenni! :)

    VálaszTörlés
  2. :D No ilyen finom sütire én sem panaszkodnék!

    VálaszTörlés
  3. Jó párosítás - esetleg nincs egy szelet maradék? :)

    VálaszTörlés
  4. Szeretjük a túró-gyümölcs párost, egy pár recept már el is van mentve Tőletek...viszem ezt is. :)
    Szép szeletek! :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jól néz ki és finom lehetett gyümölcs túró együtt! Jól is jönne most egy szeletke!

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm Nektek! Ebből már nincs, de sütök másikat, gyertek!:-)

    VálaszTörlés
  7. A fb-on szemeztem ezzel a sütivel, de akkor nem volt időm jobban megnézni... most eszembe jutott, gyorsan meg is kerestem nálatok. Nagyon tetszik és napok óta annyira kívánom, de komolyan. :)

    VálaszTörlés